Mälestame täna oma endist kolleegi, Balt-Hellini asutajat ning omanikku tema 63. sünniaastapäeval.

2020. aasta lõpus lahkus meie seast pagarmeister ja firma Balt-Hellini asutaja ning omanik Otto Schütt, kes andis märkimisväärse panuse pagari-, kondiitri- ja toitlustusettevõtete ning toiduainetetööstuste edendamisele Baltikumis.

Eile, 22. märtsil avati ühtlasi Tartus, Peeter Põllu platsil ka Otto Schüttile pühendatud pink.

Minu lahkumine sellest ilmast on peagi käes.

Meeleldi jääksin kauemaks – siiski lähen ma täis sügavat tänulikkust rikka, raske, kuid tõeliselt elatud elu eest.

Nagu kõik me, tulin alasti siia maailma. Ja alasti ma ka lähen, nagu kõik me kunagi läheme.

Millegi omamisel ja kellekski olemisel ei ole mingit tähtsust enam. Ma ei saa kaasa võtta midagi materiaalset – isegi ühte pilti mitte.

Siiski lähen ma rikkana. Rikkana oma südames armastuse poolest oma elus: oma naise Agnese ja oma vanemate vastu ja kõigi nende suurepärasted inimeste vastu, kelle otsekohesus, jõud, vastupidavus, toetus ja armastus mulle siin Eestis mu elule nii lõputult palju juurde andsid. Te tähendate mulle palju.

Jumalat usaldades astun oma järgmise sammu. Minu mõtted, mu meel ja palved on teiega.

Ma soovin teile head!

Jumal hoidku teid ja Jumal kaitsku Eestimaad.

Olge hoitud – jällenägemiseni.


– Otto Schütt, detsembris 2020